Gdje je nestala socijalna osjetljivost?

imageNa ulaznim vratima Župnog ureda u Poreču osvanuo je natpis „Ovdje nije socijalna ustanova, niti banka!“. Centar za građanske inicijative Poreč smatra kako jednoj crkvenoj ustanovi ne priliči postavljati takve natpise, kad bi zapravo trebali „brinuti o svojoj zajednici tješeći i savjetujući one koji trebaju vodstvo u duhovnim i svjetovnim pitanjima, pomagati siromašne i bolesne“.

Crkva bi u ovo doba trebala biti posebno socijalno osjetljiva, a ovo što rade je apsolutno suprotno. Apeliramo: da li je ovo natpis primjeren crkvi? Polazeći s ljudskopravaške pozicije smatramo kako takav uvredljiv natpis ne bi trebao stajati na niti jednoj ustanovi. Vrlo vjerojatno je svima jasno kako crkva nije ni banka niti socijalna ustanova, no zasigurno bi trebala biti mjesto gdje ljudi mogu doći potražiti pomoć, kakva god ona bila, a na namještenicima crkve je da osobi pomognu koliko god je to u njihovoj mogućnosti ili da je makar upute drugdje ukoliko joj zaista ne mogu pomoći.

Smatramo kako je takav natpis na jednoj takvoj ustanovi neprimjeren i sramotan, a informacije o ne pružanju pomoći kakve nam stižu od zabrinutih građanki i građana nešto su oko čega bi se Crkva trebala zapitati.
Autor: nataša, 04/25/13 u 12:13 PM
(0) KomentariPermalink

Stranica 1 od 1