Gdje je nestao čovjek?

Prisustvujte okruglom stolu o diskriminaciji u razdoblju gospodarske krize kojeg organiziraju GONG, Volonterski centar Osijek i Centar za građanske inicijative Poreč uoči raspisivanja javnog poziva za sudjelovanje u programu edukacije i mentorske podrške organizacijama i inicijativama civilnog društva za razvoj zagovaračkih i analitičkih kapaciteta.

OS „Gdje je nestao čovjek? Trendovi diskriminacije u kontekstu ekonomske nesigurnosti“

u utorak, 22. listopada 2013.
od 14 do 16:30 sati
u Kući ljudskih prava (Selska cesta 112c) u Zagrebu.

Jača li diskriminacija u razdoblju gospodarskih „kriza“? Postoje li već ustaljeni trendovi diskriminacije u kontekstu ekonomske nesigurnosti te kakva su dosadašnja iskustva organizacija civilnog društva te predstavnika sindikata? Koja se rješenja nude te na koji način otvoriti dijalog socijalnog uključivanja? To su samo neka od pitanja o kojima će raspravljati predstavnici relevantnih organizacija te zainteresirana javnost.

Budući da je prepoznata potreba suradnje organizacija civilnog društva i sindikata u aktivnostima usmjerenima na borbu za socio-ekonomska prava građanki i građana, nakon okruglog stola slijedit će radionica za aktiviste/ice na kojoj ćemo razraditi mogućnosti podrške pojedinim organizacijama i zajedničkim zagovaračkim inicijativama u sklopu našeg programa, u obliku edukacije i mentorske podrške u narednih godinu dana, primjerice prilikom pripreme kampanji, prijedloga zakona, izvještaja u sjeni itd.

Za dodatne informacije i medijske izjave kontaktirajte kolegicu Martinu Horvat, voditeljicu EDUcentra GONG-a (; 091 48 25 440).
Autor: nataša, 10/18/13 u 01:48 PM
(0) KomentariPermalink

Stranica 1 od 1