Izjava povodom prijetnji turistkinji

Izjava za javnost

http://www.glasistre.hr/vijesti/pula_istra/pronasla-prijetece-pismo-na-vozilu-s-bg-tablicama-419060

Povodom anonimnog prijetećeg pisma koje je dobila turistkinja, Beograđanka, koja boravi u Červar Portu CGI Poreč ovom izjavom izražava građansku solidarnost i daje punu podršku ženi koja se na odmoru morala suočiti s ozbiljnom prijetnjom životom uz navođenje niza epiteta iz vokabulara osobe koja mrzi sve, a posebno sve Srbe.

CGI Poreč smatra važnim istaknuti da izjave mržnje koje je autor anonimnog pisma napisao nemaju nikakve veze sa stavovima građana i građanki Hrvatske, iako nas je sram zbog takvog teksta i iako se teško nosimo sa činjenicom da je netko, u naše ime, prijetio drugoj osobi.

Autor pisma je povezao registarske tablice i naciju, proizveo samo njemu poznatu vezu sa zločinom, preuzeo pravo na prijetnje i kažnjavanje.
Autor pisma je zaprijetio našoj prijateljici, članici svjetski poznate grupe mirovnih aktivistica i aktivista «Žene u crnom» iz Beograda.
CGI-u je važno, pa ponavljamo: tekst je osobna odgovornost čovjeka koji očito ne poštuje ni Ustav ni zakone Republike Hrvatske.
Stoga se nadamo da će ta osoba biti uskoro pronađena i kazneno procesuirana.
Nadamo se da će o tome hrvatska javnost uskoro biti izviještena.

Za CGI Poreč
Biserka Momčinović
Poreč, 10. 08. 2013.
Autor: nataša, 08/11/13 u 02:10 PM
(0) KomentariPermalink

Stranica 1 od 1