Kako smo obilježili “16 dana aktivizma”

imageCentar za građanske inicijative Poreč je, u suradnji s Povjerenstvom za promicanje ravnopravnosti spolova Grada Poreča, Sigurnom kućom Istra, Zdravim gradom, CZSS-om, MUP-om, Crvenim Križem, Gradom Porečom, i POUP-om, 27.11.2012. održao javnu akciju na Trgu Slobode i obilježio “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama”. Zajedno smo izložili naše aktivističke poruke i materijale te ih dijelili građanima. Pridružila su nam se i djeca iz porečkih vrtića koja su crtala stvari koje najviše vole te smo zajedno zaključili kako nasilje nikad nije u redu. Zajedno smo se i gibali u ritmu glazbe koja je treštala iz zvučnika te smo ljutnju izbacili na vreći za udaranje na kojoj je stajao natpis: “Udari po meni, a ne po ženi!”.
Akciju smo završili predstavom “WTF!?” koja se održala u kino dvorani. Predstava je nastala kao rezultat suradnje Forum kazališta i Sigurne kuće Istra. Tema suradnje je prevencija nasilja u adolescentskim vezama. U predstavi glume srednjoškolke i srednjoškolac iz Pule, a zanimljivo je što i publika sudjeluje i nudi rješenja za problem nasilja.
“16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama” je globalna kampanja koja počinje 25. Studenog Međunarodnim danom protiv nasilja nad ženama i završava 10. prosinca Međunarodnim danom ljudskih prava.
Globalna tema kampanje u 2012. godini je “Od mira u kući do mira u svijetu: Izazovimo militarizam i zaustavimo nasilje protiv žena!”.
Zahvaljujemo svim partnerima, suorganizatorima i građanima na sudjelovanju u akciji i na ugodnom i korisnom društvu! Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

Centar za građanske inicijative Poreč
Autor: nataša, 12/04/12 u 09:50 AM
(0) KomentariPermalink

Stranica 1 od 1