Kampanja “Bez žena više ne može!”

image
image

Povjerenstvo za jednakost spolova Istarske županije i gradska povjerenstva Buzeta, Labina, Novigrada i Poreča te Centar za građanske inicijative Poreč pokrenuli su zajedničku kampanju za veće sudjelovanje žena na lokalnim izborima pod sloganom „Bez žena više ne može!“, koja je predstavljena 19. veljače 2009. novinarima na konferenciji za medije.
Slična kampanja održana je i 2005. g. a cilj kampanja je vršiti pritisak na političke stranke i predlagače lista za izbore da sukladno Zakonu o ravnopravnosti spolova vode računa o paritetnoj demokraciji i podjednakom sudjelovanju žena i muškaraca na listama za lokalne izbore.
Najavljen je okrugli stol koji će se održati u Puli, u Gradskoj knjižnici, 27. veljače s početkom u 11:00 sati te su pozvani odgovorni predlagači lista da sudjeluju u radu ovog okruglog stola.
Tijekom kampanje bit će organizirani okrugli stolovi u gradovima s ciljem razgovora s lokalnim političkim čelnicima, te javne akcije radi upoznavanja s odredbama Zakona o ravnopravnosti spolova i očekivanjima rezultata – najmanje 40 % žena u svim predstavničkim tijelima.
Ove aktivnosti provode su uz financijsku podršku Ureda za ravnopravnost spolova, Istarske županije i gradova Buzeta, Labina, Novigrada i Poreča.

Autor: nataša, 02/20/09 u 10:06 PM
(0) KomentariPermalink

Stranica 1 od 1