Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama!

imageMILIJARDA USTAJE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA
I Poreč se pridružuje globalnom plesnom ustanku na koji poziva Eve Ensler

14. 02. 2013. MILIJARDA USTAJE /One Billion Rising priključuje se globalnoj aktivističkoj kampanji s ciljem sprječavanja nasilja nad ženama i djevojčicama. Na Valentinovo 14. veljače povodom obilježavanja 15. obljetnice osnivanja V- Daya početi će plesni „ustanak“.
Na taj način Hrvatska će se priključiti do sada najvećoj globalnoj kampanji protiv nasilja nad ženama.“Miljarda ustaje“ ( toliki je broj zlostavljanih žena u svijetu ). Milijarda ustaje globalni je prosvjed i poziv ženama da plešući odbiju pristati na status quo sve dok silovanje i kultura nasilja ne nestanu. U pitanju je djelo solidarnosti kojim se želi demonstrirati zajedništvo ženske borbe, ali i moć njihove brojnosti. Milijarda ustaje je poziv milijunima zlostavljanih žena, muškarcima koji ih vole, ženama koje su bile pretučene, silovane, ekonomski obezvrijeđene i prodane, kao i svima koji znaju da uništavanje žena vodi kraju čovječanstva, da izađu iz svojih domova, izađu na ulice i trg, pozovu svoje prijatelje, protestiraju i plešu...

Organizatori/ce One Billion Rising Croatia su Centar za Ženske studije Zagreb, Centar za žene žrtve rata, Ženska soba, K- zona, Savez udruga osoba s invaliditetom Hrvatske, UNDP Hrvatska. Pridružili su se Hollaback! Hrvatska, Zagrebački plesni centar i istaknute pojedinke i pojedinci.

One Billion Rising Croatia i Centar za građanske inicijative Poreč pozivaju sve porečane da se uključe u ovaj globalni prosvjed i dođu na Trg Slobode 14. veljače (17 sati).

Koreografiju za zajednički ples možete naučiti na ovom linku:

http://onebillionrising.org/blog/entry/let-debbie-allen-teach-you-the-steps-to-the-break-the-chain-choreography

Više o samoj One Billion Rising kampanji pročitajte na njihovoj web stranici:

http://onebillionrising.org/

Zaplešimo zajedno na Trgu Slobode!
Autor: nataša, 02/13/13 u 04:12 PM
(0) KomentariPermalink

Stranica 1 od 1