Nije sve crno – bijelo!!

Održavanje Split Pridea ima veliku društvenu važnost jer u svakodnevnom životu brojne lezbijke, homoseksualci, biseksualne i transrodne osobe nemaju mogućnosti, bez straha, biti ono što jesu. Mnogi su izloženi diskriminaciji i nasilju, a nedavno održana referendumska inicijativa sigurno nije pozitivan pokazatelj stanja u društvu kada je riječ o ravnopravnosti i nediskriminatornom postupanju.

Rezultati velikog istraživanja koje je provela Agencija Europske unije za temeljna prava (FRA), na uzorku od preko 93 tisuće LGBT osoba diljem Europe pokazuju da je više od 60 % ispitanika/ca iz Hrvatske osjetilo diskriminaciju i/ili nasilje temeljem seksualne orijantacije.

Od početka ožujka Cenzura Plus u partnerstvu s Pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova, Pučkom pravobraniteljicom, Zagreb Prideom, Centrom za mirovne studije, Centrom za građanske inicijative Poreč, Centrom za mir, pravnu i psihosocijalnu pomoć, te Hrvatskim novinarskim društvom provodi antidiskriminacijski projekt Creating society to tackle discrimination, u okviru kojeg je nastao spot u produkciji Studia Baranda.

Projekt je financiran sredstvima Europske unije, kroz program zajednice Progress.

Na ovom linku možete vidjeti i spot: http://vimeo.com/67691796
Autor: nataša, 06/10/13 u 10:23 AM
(0) KomentariPermalink

Stranica 1 od 1