ODRŽAN INFO DAN 2013.

U srijedu, 10. travnja 2013. godine, u prostorijama Multimedijalnog centra Grada Rovinja – Rovigno, održan je Info dan 2013., namijenjen svim organizacijama civilnog društva (udrugama, mjesnim odborima, vrtićima, školama...). Info dan 2013. organizirala je Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja ciivilnog društva (u daljnjem tekstu: Zaklada) uz podršku Grada Rovinja – Rovigno i Istarske županije.

Na Info danu sudjelovalo je preko 60 sudionika, a otvorili su ga prigodnim riječima ravnatelj Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, g.Igor Vidačak, zamjenica župana Istarske županije, gđa.Viviana Benussi, gradonačelnik Grada Rovinja – Rovigno, g. Giovanni Sponza te upraviteljica Zaklade, gđa.Kristina Bulešić čime su istaknuli važnost ovakvih događanja za razvoj civilog sektora u Istarskoj županiji. Isto tako, Info danu su nazočili predstavnici Ministarstva Uprave, gđa.Alena Marković, Načelnica Sektora za opću upravu i provedbu Zakona o općem upravnom postupku te gdin.Krešimir Margaletić, Viši upravni savjetnik.

Veliki interes izazvao je 'okrugli stol' za kojim se pokrenula konstruktivna rasprava na temu 'Modeli financiranja organizacija civilnog sektora iz javnih izvora' za kojim su sudjelovali predstavnici Vladinog Ureda za udruge, Zaklade, Gradova i Općina. Moderator okruglog stola i voditelj bio je Milan Pavlović. U raspravi su sudjelovali i predstavnici organizacija civilnog sektora sa svojim pitanjima i prijedlozima. U razgovoru je naglasak bio na vaznosti komunikacije, umrežavanju i partnerstvu među organizacijama civilnog sektora, a sve u cilju jačanja povjerenja između civilnog i javnog sektora.

Ravnatelj Vladinog ureda za udruge g.Igor Vidačak održao je kratko predstavljanje aktualnog Prijedloga nacrta Zakona o udrugama te je prezentiran i Program 'Europa za građane 2013.' koji je podjednako važan Gradovima, Općinama te organizacijama civilnog sektora.

Ručak osiguran za sve sudionike bio je ujedno i prilika za umrežavanje organizacija civilnog sektora kao i interaktivna radionica na engleskom jeziku koju su na dinamičan način prezentirali predstavnici KID PINA-e iz Kopra, Kaja Cunk i Vid Tratnik. Kreativne tehnike razvijanja zajedništva, priznate i od strane Vijeća Europe 'Theather of the opressed' i 'Loesje's creative writing' potaknuli su prisutne na aktivno razmišljanje te na akciju u cilju samorazvoja te poboljšanja djelovanja organizacije.

Prilika za umrežavanje bio je i 'info pult' s promo materijalima organizacija.

Održana je i humanitarna tombola, koja se prodavala po simboličnoj cijeni od 20,00 kn, a prilog od prodaje, Zaklada će donirati Udruzi osoba s invaliditetom Grada Rovinja – Rovigno, za pomoć nastradalom Denisu Udovičiću za potrebe liječenja.

Galerija slika dostupna je na Facebook stranicama 'Zaklada Istra'.

Tim CGI-a Poreč primjetio je kako se Info Danu nisu odazvali samo predstavnici Grada Poreča, ukoliko ne brojimo njihove kartice s imenima wink
Autor: nataša, 04/18/13 u 02:05 PM
(0) KomentariPermalink

Stranica 1 od 1