Održan okrugli stol o Konvenciji VE

imageCGI Poreč i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova grada Novigrada su u petak, 21. ožujka 2014. održali okrugli stol na kojem je prof.dr. Zlata Đurđević prezentirala Konvenciju VE o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.
Okupilo se je preko 30 zainteresiranih, neki su sudjelovali u živahnoj raspravi o kaznenim odredbama i sankcioniranju počinitelja, a svi su predlagali mjere koje bi poboljšale status žena koje su pretrpjele nasilje.
Puno posla je pred nama jer se niz politika i zakona mora promijeniti i uskladiti s odredbama Konvencije, ali taj izazov je dobra prilika da se ostvari željeni cilj, da žrtve ostvare bolju zaštitu, počinitelji nasilja dobiju adekvatne sankcije te da društvo u cjelini prestane tolerirati i ignorirati nasilje.

Pogledajte video TV Istre:
https://www.youtube.com/watch?v=P6y-2yEFsMg&feature=youtu.be

imageOkrugli stol održao se u sklopu projekta «Udruženim naporima – Ka novim europskim standardima u zaštiti žena od rodno utemeljenog nasilja“, kojeg financijski podržava Europska Unija, u okviru IPA partnerskog programa za civilno društvo.
Autor: nataša, 03/25/14 u 10:08 AM
(0) KomentariPermalink

Stranica 1 od 1