Okrugli stol o Konvenciji VE protiv nasilja

imageCentar za građanske inicijative Poreč i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova grada Novigrada – Cittanova pozivaju vas na okrugli stol "Udruženim naporima – ka novim standardima u zaštiti žena od rodno utemeljenog nasilja" koji će se održati u Novigradu, 21. ožujka 2014., u 15 sati u prostorijama Zajednice Talijana, Mlinska 4/b.

Na okruglom stolu ćemo:
- prezentirati Konvenciju VE o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji (prof.dr.sc. Zlata Đurđević, predstojnica Katedre za kazneno pravo, Pravni fakultet u Zagrebu)
- otvoriti raspravu temeljenu na iskustvima u svakodnevnom radu protiv nasilja nad ženama i viđenjima nužnih sustavnih promjena koje nam predstoje nakon stupanja na snagu Konvencije VE.

Okrugli stol održava se u sklopu projekta:
Autonomni ženski centar (Srbija) uz partnerske organizacije Centar za žene žrtve rata (Hrvatska), Udružene žene (Bosna i Hercegovina), Društvo SOS (Slovenija), Nacionalni savet za ravnopravnost polova (Makedonija) i Mreža Žene protiv nasilja Evropa – WAVE (Austrija) provodi projekt «Udruženim naporima – Ka novim europskim standardima u zaštiti žena od rodno utemeljenog nasilja“, kojeg financijski podržava Europska Unija, u okviru IPA partnerskog programa za civilno društvo.
Centar za građanske inicijative Poreč, Domine - Split, Brod - Slavonski Brod, Delfin - Pakrac i Autonomna ženska kuća Zagreb su suradničke organizacije za provedbu projekta u Hrvatskoj.

Osnovni cilj projekta je doprinos uspostavljanju sveobuhvatnih zakonskih rješenja i politika za zaštitu od rodno uvjetovanog nasilja na Zapadnom Balkanu, kao uvjeta za razvoj demokracije, ispunjenje ljudskih prava, socijalno uključivanje i usklađivanje s evropskim vrijednostima. Pored toga, projekt je usmjeren na jačanje kapaciteta ženskih organizacija i mreža u četiri zemlje Zapadnog Balkana za analizu, praćenje i zagovaranje u oblasti zaštite žena od rodno zasnovanog nasilja, kroz dugoročnu regionalnu suradnju i učenje iz iskustva EU. Dio projektnih aktivnosti odnosi se na «uspostavu sveobuhvatnih zakonskih rješenja i politika» kroz pritisak na Vlade zemalja uključenih u projekt, da bi ratificirale Konvenciju VE o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

imageOkrugli stol održava se u sklopu projekta «Udruženim naporima – Ka novim europskim standardima u zaštiti žena od rodno utemeljenog nasilja“, kojeg financijski podržava Europska Unija, u okviru IPA partnerskog programa za civilno društvo.
Autor: nataša, 03/20/14 u 10:27 AM
(0) KomentariPermalink

Stranica 1 od 1