Poziv medijima

Poreč, 06. 02. 2012.


POZIV MEDIJIMA

Poštovane, poštovani!


Molimo Vas da dođete na konferenciju za medije koju ograniziramo u četvrtak, 09. veljače 2012. u 11:00 sati u prostorijama Centra za građanske inicijative Poreč, Partizanska 2d, Poreč.

Konferencijom za medije želimo informirati javnost o dosadašnjoj provedbi projekta «Informiranjem do očuvanja ženskog zdravlja» te o planiranim aktivnostima u 2012.g.

Naime, u 2011. godini održali smo dva predavanja o važnosti preventivnih ginekoloških pregleda – posebno za žene u dobi iznad 50 godina.
Tiskali smo letak «Podsjetnik za nas žene» i dostavile ih domovima zdravlja, udrugama i patronažama kako bi došao do žena kojima je namijenjen.

U 2012. godini nastaviti ćemo oba oblika informiranja građanki o važnosti ginekoloških pregleda tj. predavanjima u tri grada u Istri i distribucijom lekta uz pomoć patronaža.

Razlog za ovakvu aktivnost je u činjenici da porast rizika od bolesti nije utjecao da veći broj žena obave redovne – preventivne preglede. Naprotiv, evidentan je pad odlazaka na preglede kod žena u dobi iznad 50 godina života.

Aktivnosti su usmjerene prema ženama koje uglavnom ne koriste pravo na zdravstvenu zaštitu i prevenciju zdravlja – te dolaze kod liječnika tek kad evidentiraju neke loše simptome.

Unaprijed zahvaljujemo na odazivu.

S poštovanjem,

Biserka Momčinović
aktivistica CGI-a
Autor: nataša, 02/08/12 u 01:29 PM
(0) KomentariPermalink

Stranica 1 od 1