Poziv na edukaciju i sudjelovanje u projektu

imageP O Z I V na edukaciju i sudjelovanje u projektu Oči širom otvorene

Ukoliko ste mladi/e, nabrijani/e, kreativni/e i zanima vas rad na cjelokupnoj izradi kratkog filma, od osmišljavanja priče, uloga, glume i snimanja do montaže, zanima vas i željeli/e biste više naučiti o nasilju u tinejdžerskim vezama i aktivno se uključiti u projekt, čitajte dalje:

Pozivamo vas na sudjelovanje u projektu "Oči širom otvorene” kojeg provodi Centar za građanske inicijative Poreč u partnerstvu s udrugom mladih UM S.A.V.E. Projektom želimo povećati senzibiliziranost mladih u prepoznavanju rodno uvjetovanog nasilja u tinejdžerskim vezama. Osim edukativnih radionica, mladi će sudjelovati i u izradi igrano-dokumentarnog filma čiji je cilj prevencija i smanjenje nasilja u tinejdžerskim vezama. Projekt se provodi uz potporu Istarske županije.

Zainteresirani mladi dobit će priliku kroz kreativne, interaktivne i dinamične radionice (nema dosadnih predavanja:)) naučiti više o svojoj vezi, kako prepoznati nasilje u vezama, kako reagirati i pomoći prijatelji/ici koja je u nasilnoj vezi i što sve nasilje jest. Naučeno će imati priliku podijeliti vršnjacima/kinjama kroz dokumentarno-igrani film kojeg će, uz naše mentorstvo, sami osmisliti, snimiti, prezentirati putem guerilla marketinga (ako ne znate, naučit ćete što je to) i prikazati javnosti. Sve radionice održavat će se preko vikenda i nakon podne, tako da stignete doći sebi nakon izlaska dan ranije : )

Edukacija se održava u tri modula, a namijenjena je mladima u dobi od 15-24 godine koji se žele aktivno uključiti i sudjelovati na svim radionicama. Prvi modul održat će se 10. i 11. svibnja 2014. i obuhvatit će edukaciju vezanu uz nasilje u mladenačkim vezama. Drugi modul održat će se u ljetnim mjesecima i obuhvatit će osmišljavanje, snimanje i finaliziranje igrano-dokumentarnog filma. Treći modul održat će se najesen i obuhvatit će radionicu o guerilla marketingu na kojoj će polaznici/e naučiti i osmisliti način na koji će mladima i široj javnosti prezentirati snimljeni film.

Ako ste došli/e do kraja ovog poziva, vrijeme vam je da se i prijavite, pa vas molimo da ispunite prijavnicu koja se nalazi na kraju poziva te je pošaljete e-mailom na najkasnije do 30. travnja 2014.

Do 5. svibnja obavijestit ćemo vas o rezultatima. Za dodatne informacije, slobodno nam se obratite na

PRIJAVNICA -> prijavnica_oci_sirom_otvorene.doc

Srdačan pozdrav,
Nataša Vajagić, voditeljica projekata
Centar za građanske inicijative Poreč, Partizanska 2d, 52440 Poreč
Tel/fax +385 52 452 746
http://www.cgiporec.hr
Autor: nataša, 04/10/14 u 12:17 PM
(0) KomentariPermalink

Stranica 1 od 1