Predstavljanje Inicijative za organiziranje Ženskog suda

Pozivamo vas na predstavljanje Inicijative za organiziranje Ženskog suda – feminističkog pristupa pravdi, koje će se održati u srijedu, 03. 07.2013. od 17:00 do 19:00 sati u Dječjoj knjižnici Poreč, Trg Marafor 4, Poreč.

Ženski sudovi nastaju unutar civilnog društva i društvenih pokreta i pružaju prostor ženama ne samo da svjedoče o svakodnevnom iskustvu nepravde već i da stvaraju nove koncepte pravde i mira.
Ženski sudovi su prostor za svjedočenja žena, ali i preuzimanje odgovornosti za pravdu, uvođenje feminističkog modela pravde, poticanja feminističke etike odgovornosti i brige, jačanja mreža solidarnosti, te zajedničke izgradnje pravednog mira.

Na predstavljanju će biti predstavljene aktivnosti u lokalnoj zajednici vezane uz regionalnu Inicijativu Ženskog suda – feminističkog pristupa pravdi, koja je nastala krajem 2010. godine.

Biserka Momčinović, Nela Pamuković i Stela Šimić iznijet će razloge za osnivanje Ženskog suda, prikazati film o ženskim sudovima te otvoriti diskusiju o lokalnom kontekstu vezanom uz ratno nasilje i post-ratne ekonomske i društvene promjene koje su posebno utjecale na položaj žena; s ciljem prezentiranja specifičnih tema ove županije u pripremi svjedočenja žena na Ženskom sudu. Razgovor bi željele voditi na temu etnički motiviranog nasilja, no time ne ograničavamo prostor rasprave.

Kontakt osoba: Biserka Momčinović mob.098 946 16 85, CGI Poreč-tel- 052 452 746

Žene u crnom iz Beograda nositeljice su programskih aktivnosti za organiziranje Ženskog suda, te su kreirale model edukacijskih seminara kojima želimo upoznati javnost u svojim zajednicama/zemljama o tome što Ženski sudovi jesu, te zašto je važan feministički pristup pravdi.
Članice Inicijativnog odbora u sastavu: Žene ženama, Sarajevo (Bosna i Hercegovina), Centar za žensko i mirovno obrazovanje Anima iz Kotora (Crna Gora), Centar za ženske studije i Centar za žene žrtve rata-ROSA, iz Zagreba (Hrvatska), Ženska mreža Kosova, Ženske studije i Žene u crnom iz Beograda, pokrenule su zajedničku inicijativu o organiziranju Ženskog suda na prostoru država bivše Jugoslavije.

Autor: nataša, 07/02/13 u 08:34 AM
(0) KomentariPermalink

Stranica 1 od 1